Luizencontrole

Zo aan het begin van het schooljaar is het fijn om in een schone, luisvrije school te beginnen. Om die reden worden woensdag alle kinderen gecontroleerd op luizen. Het luizenpluisteam is nog op zoek naar een enthousiaste luizenpluizer, een ouder die graag een paar uur per jaar wil komen helpen om kinderen luisvrij te maken en te houden.
Heeft uw kind last van luizen? Dan zijn er een aantal zaken die u kunt doen.
Ten eerste bestaan er speciale shampoos om luizen tegen te gaan. Met die shampoo en een netenkam is het mogelijk om het haar van uw zoon/ dochter luisvrij te maken en te houden. Omdat de luizen zich door het huis hebben kunnen verspreiden, is het ook van belang om kleding en beddengoed te wassen. Was dit goed warm, zodat de luizen en de neten geen kans hebben zich voor te planten.
Omdat we weten dat luizen niet prettig zijn, zullen wij hier discreet mee omgaan. Ouders worden telefonisch door meester Gerard benaderd als er luizen zijn gesignaleerd in het haar van hun kinderen.