Ouderbetrokkenheid

OuderbetrokkenheidWij vinden ouderbetrokkenheid erg belangrijk. U weet dat ouderbetrokkenheid bij ons hoog in het vaandel staat. Om die reden hebben wij als team besloten om een afspraak te herzien. Het gaat om de afspraak dat ouders van kinderen in groep 3 t/m groep 8 hun kinderen voor school afzetten en niet mee naar binnen mogen. Omdat wij een goed contact tussen school en de ouders van het grootste belang vinden, willen wij deze afspraak anders gaan inrichten. Ouders mogen met directe ingang hun kind afzetten in de klas.
De reden om de afspraak destijds in het leven te roepen had te maken met de leerkracht. Deze is er op dat moment voor de kinderen. Voor een korte boodschap kunt u de leerkracht aanspreken, maar het is niet de bedoeling dat u de tijd van de leerkracht in beslag neemt. Voor grotere gesprekken of meer tijd, dient u een afspraak te maken. De leerkrachten zijn beschikbaar na 15.15 uur ‘s middags. Met het oog op uw eigen agenda is het goed om te weten dat er op dinsdag en donderdag regelmatig vergaderingen gepland staan.

Uw hulp hebben wij hard nodig

Ouderbetrokkenheid dus. Een belangrijk item. We vinden het belangrijk dat u als ouder betrokken bent en blijft binnen de school. U krijgt daarom deze week een brief thuis waarop u zich op kunt geven voor tal van klusjes. Denk hierbij aan zitting in een van de vele commissies (zoals kerst en Sinterklaas) of hulp tijdens de twee klusavonden of door u in te zetten als leesouder, opvangouder of luizenouder.
Graag ontvangen we deze brief volgende week retour. Ouders van wie wij niets horen, zullen door de directeur persoonlijk benaderd worden.